Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Vetbike Fest 2007

Vetbike Fest 2007

Do Lomnice nad Popelkou za sportem, zábavou a letní pohodou

Tradice sportovně-společenského setkání veterinářů a jejich rodin v krásném prostředí Podkrkonoší se započala v roce 2005. Jízda (nejen na kole) letos úspěšně pokračuje již 3. ročníkem.

Nápad organizátora, firmy SAMOHÝL, a. s., přidružit k závodu horských kol – SCOTT Krkonošskému maratonu svůj závod určený pouze pro veterináře, se setkal s velkým ohlasem. Sportovní nadšenci všeho věku mohou vybírat ze třech typů tras (letos se jede v délkách 26, 56 a 96 km) a okruhů pro děti.

Při prvním ročníku byli veterináři na startu možná trochu zaskočeni soupeři z řad špiček cyklistiky z celé České republiky, ale sportovní nadšení je všechny bezpečně dovedlo do cíle závodu. Další rok již pevně drželi krok s profíky. Za své výkony jsou odměněni neopakovatelným pocitem a také věcnými cenami při vyhlašování výsledků jednotlivých kategorií závodu v areálu místní Sokolovny, která slouží jako centrum celého dění. Pro méně zdatné sportovce je připravena i nezávodní varianta vyjížďky po okolí.

Vetbike Fest, to ale nejsou zdaleka jen závody horských kol. Každý člen rodinné výpravy do Lomnice nad Popelkou si přijde na své výběrem z pestrého a kvalitního programu. Mezi tradiční patří výlet za krásami a historií Českého Ráje, golf či střelba ze zbraně nebo relaxace v Aqua Centru.

Po nabitém dni, plni nových zážitků či ve znamení posunutí vlastních hranic, se veterináři sejdou na společném zábavném večeru. Vždy je připraveno nějaké to noční překvapení spojené s dobrým jídlem.

A komu by případně víkend byl krátký, může si ho prodloužit na celý týden.

Vetbike Relax týden (začíná o víkendu před Vetbike Festem) – to je správně rozjetý týden aktivního odpočinku v Příchovicích s pestrou škálou výletů, sportu na kole i na vodě a dalších akcí. Těším se na setkání s Vámi v pátek 13.7. večer při skleničce v Lomnici n. Popelkou a v sobotu 14.7. při sportu a zábavě.

MVDr. Ivan Henyš