Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Otázka Zvěrokruhu: Letos proběhnou volby do orgánů …

Otázka Zvěrokruhu:

Letos proběhnou volby do orgánů KVL ČR. Jaký na ně máte názor, nebudete také kandidovat?

Členka Komory MVDr. Jana Matoušková

Pravdou je, že od doby, kdy byli zvoleni do orgánů KVL ČR někteří mladí a pružnější kolegové, naše důchodová zkostnatělá organizace se posunula blíže ke světlým zítřkům. To je pozitivní efekt. Kandidovat nebudu a do budoucna o tom neuvažuji.

I já patřím bohužel k trochu zbabělé a strašně zaneprázdněné většině. Ta tento “úřednický veterinární obor” přenechává těm schopnějším a kreativnějším z nás. Všichni tak vesměs pevně doufáme, že jednou nebudeme mít důvod “za rohem” kritizovat jejich činnost a jen si budeme mnout ruce, jak se o nás pěkně starají. I když, upřímně: mnozí, jak je v Česku zvykem, nebudou spokojeni nikdy.

Člen Komory MVDr. Luděk Voráč

Jsem zastáncem povinného členství v komoře a uvědomuji si, že na její činnosti jsme (třeba i nevědomky) závislí, protože tu drobnou práci včetně různých vyjednávání si málokdo dovede představit. Jelikož několik volebních období pracuji v zastupitelstvu nebo radě města, mám o tom určité představy.

Co se týká voleb, myslím, že by měly být na delší období a též bych asi podpořil návrh na obnovení jen půlky představenstva, aby kontinuita byla zachována. Ale správnost tohoto kroku by posoudil až čas. Účastním se všech voleb, protože teprve po listopadu jsou pro mne opravdu povinné. Já sám kandidovat nehodlám, protože mám samostatnou ordinaci, ve které jsem jen já a stačí nutné uzávěry, které si vynutí činnost pro město.