Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Odešel MVDr. Eduard Jiran, DrSc.

Společenská rubrika

Odešel MVDr. Eduard Jiran, DrSc.

Kdo znal MVDr. Jirana, musí být překvapen, že tento stále aktivní a vitální kolega již není mezi námi. Odešel 13. srpna, krátce po svých 75. narozeninách. Vídeňský rodák, který ukončil v roce 1955 studium Vysoké školy veterinární v Brně, po studiu pracoval 14 let v oblasti virologie a imunologie v Biovetě Terezín a skončil zde ve funkci výrobního náměstka. Také on byl postižen dopady normalizačních procesů, ale ani to neutlumilo jeho pracovní aktivitu. Pro MVDr. Jirana bylo zajímavé vše, co se týkalo veterinární medicíny, a tak bylo zcela přirozené, že od roku 1990 se podílel na přípravě realizace Komory veterinárních lékařů. Byl členem přípravného výboru, zabezpečoval informace a podílel se na přípravě základních materiálů a řádů.

Odchod MVDr. Eduarda Jirana, DrSc. z veterinární obce je ztrátou člověka s nevšedním kolegiálním přístupem, vždy ochotného rozdělit se o své zkušenosti, stále plného nápadů, člověka přátelského, dobrosrdečného a společenského. Zanechme si v našich myslích a srdcích tu úsměvnou a skromnou osobnost MVDr. Jirana a nezapomeňme na něho, ani na dílo, které po něm zůstává.

Prof. MVDr. Zdeněk Věžník, DrSc.