Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Zářijový Memoriál Tomáše Vacka

Zářijový Memoriál Tomáše Vacka

Sport

Druhý ročník tenisového turnaje Komory – Memoriál MVDr. Tomáše Vacka proběhl první zářijovou sobotu (a zřejmě nejhezčí pozdní letní den v tomto roce) v Brně, na tenisových kurtech BLTC v parku Lužánky.

Pro přihlášenou necelou dvacítku tenisových borců byly připraveny dopolední rozřazovací zápasy ve třech skupinách a odpolední boje o vítězství, ale i o cenu útěchy pro skupinu nepostupujících. Při vyrovnané úrovni většiny soupeřů byly dopolední i odpolední utkání všech skupin výbornou úroveň a i zúčastnění diváci si přišli na své.

V závěrečném boji se střetli oba soupeři z loňského ročníku, stylově vynikající vítěz dr. Mareš s nevyzpytatelně hbitým dr. Mráčkem, který dokázal vrátit i nejnemožnější míče. V zápase o třetí a čtvrté místo nakonec vyrovnaný dr. Miklík uštval impulzivního dr. Podhorského. O vítězství v ceně útěchy, sehráli urputný a vyrovnaný zápas kolegové. Novotný a Daněk. Některým zápasům nechyběla atmosféra velkých klání, včetně létajících raket a hlasitých nereprodukovatelných komentářů vlastních zkažených míčů po urputných výměnách.

Jistě nikoho ani nepřekvapilo, že firma Samohýl, a.s., která v duchu svého hesla “Pojďte se s námi bavit”, organizuje pro veterinární lékaře, jejich rodiny a blízké řadu kulturních, sportovních a jiných aktivit počínaje divadelními plesy, divadly přes golfové turnaje a populárními víkendy, nejen pro cyklisty – VETBIKE konče, stala již podruhé hlavním sponzorem tenisového turnaje. Zejména díky její podpoře, ale i dalších firem Bioveta Ivanovice a Biopharm Martínek se všichni bavili a kromě kanárkově žlutých triček s logem turnaje si odnášeli i pěkný zážitek z večerního posezení u opékajícího se selete, umocněný jednou z posledních teplých nocí a sklenkou piva, šampaňského, společně popíjeného z broušené vázy pro vítěze, či ostřejšího destilátu ze soupravy Vědeckého pití, hlavní ceny útěchy.

Komora jako organizátor děkuje firmě Samohýl, a.s., která jako hlavní sponzor tenisového turnaje opět dokázala, že žije s veterináři, a všem zúčastněným, bez jejichž sportovního nadšení by se podnik nemohl uskutečnit. Pro třetí ročník vybízí Komora všechny tenisty z řad veterinárních lékařů k účasti v příštím roce v termínu 9.září 2007, na který je již nyní objednáno stejně hezké počasí, jako v letošním vydařeném ročníku.

MUŽSKÁ SOUTĚŽ – Jiří Mareš, Radek Mráček, Jaromír Miklík

ŽENSKÁ SOUTĚŽ – Ivana Hantschová

CENA ÚTĚCHY – Dušan Novotný

Jan Bernardy, Daniel Rexa