Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Co na těch chlapech veterinářských je?

Co na těch chlapech veterinářských je?

Milí kolegové,

Nejprve bych chtěla vám všem popřát krásné prázdniny, i když vím, že většina z vás si toho volna moc neužije. Tak tedy přeji alespoň dobrou náladu, když je tak hezky a majitelé zvířátek jsou také klidnější.

Napsat úvodník je to pro mne čestný úkol, ale o čem psát v období, které i profesionální novináři nazývají okurkovou sezónou?

Nabízejí se mi dva náměty: veterinářka a mateřství (o něm se začínám něco dozvídat, neboť je to pro mne aktuální stav), nebo veterináři a mediální hvězdy.

Zkusím od obojího trochu.

V prvé řadě bych chtěla poděkovat redakci za uveřejnění zprávičky o narození mého syna v předminulém čísle časopisu. Mne to opravdu potěšilo a čestně prohlašuji, že jsem si ji skutečně neobjednala. Ale díky této zprávě jsem zjistila, že mnoho mých spolužáků a vůbec mých známých čte tento časopis, který mnoha jiným lidem leží v žaludku. Přišlo mi množství milých SMS gratulací, za které děkuji. Nevím jak jiné veterinářky prožívají mateřství, ale můj syn je zatím tak hodný, že si musím vymýšlet nějakou činnost. I proto jsem už vyjela

i na jednání redakční rady (která byla vstřícná k mé účasti s kojencem). Taková idylka nebude trvat věčně, ale já už se stejně těším, až znovu nastoupím do pracovního procesu. Všichni známí z okolí už totiž přede mnou zamykají, když vidí můj kočár, a tak vydrží-li vydatný spánek mému synovi i nadále, pojedeme co nejdříve na kliniku vydělávat korunky. Můj šéf je shovívavý a tak v kanceláři prý přibude dětská postýlka a hurá na sál (třeba se pak farmaceutičtí dealeři nebudou tak dlouho zdržovat a vychvalovat zaručeně nejlepší krmiva a preparáty). I když jsem častokrát hartusila, co jsem si to vybrala za práci, musím přiznat, že mi velmi chybí, jsem zkrátka pořád nespokojená.

A přejdu k druhému tématu: hvězdy šoubyznysu a partneři veterináři. Nedávno jsem četla v bulváru článek o dalším uloveném veterináři. Nevím sice kolik je na tom pravdy, ale po Kateřině Hrachovcové prý tento fenomén postihl i Ivetu Bartošovou. Nevím, co je na veterinářích-chlapech tak přitažlivé. Já osobně bych veterinárního lékaře za partnera nezvolila. Ještě ve škole jsem poznala, co to obnáší, a to byl zatím jen student. Žádný čas, stres, žádná pozitiva a sociální jistoty! A tak jsem si vybrala zemědělce!

Ba ne, každé povolání má své výhody a nevýhody. Díky zaláskovaným hvězdám se aspoň veřejnost dozví, že veterináři nejsou jen ti co vyšetřují krávy, jak se mnozí mylně domnívají. Vzpomínám si na příhodu, kdy se i humánní lékaři divili, že se u zvířat také odebírá a vyšetřuje krev.

Takže kolegyně a kolegové, vzhůru! Je čas balit mediální hvězdy, mají na vás políčeno! A třeba pomůžete celé naší profesi.

A co vůbec děláte v parném létě? Nechcete sednout a napsat něco do našeho časopisu?

MVDr. Jana Součková