Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Tisková zpráva – Rozhovor s MVDr. Zdeněk Hanzálkem Ph.D.

Tiskovou zprávu rozesílá: EURO P.R. s.r.o.
European Marketing & Media House, 533 53 Pardubice – Semtín
Tel./fax: 466 611 139, 777 100 388, e-mail: europr@europr.cz


Rozhovor s MVDr. Zdeněk Hanzálkem Ph.D., organizátorem výstavy VETfair

Pane Hanzálku, čím se nejvíce vyznačuje letošní VETfair?
Na letošní ročníku výstavy je k dispozici 97 expozic, což obnáší kolem 120 firem. To je srovnatelný počet vzhledem k loňskému roku. Každá expozice může leckterého kolegu zaujmout, proto nelze říci, který z vystavovatelů je ten nejlepší. VETfair je největší veterinární výstava v České republice. Svým rozsahem je ojedinělá i v rámci okolních států. Nemáme informace o tom, že by se někde konala podobná akce takového rozsahu.
V Hradci Králové ji pořádáme již šestnáctým rokem. Na podzim proběhne kongres pro veterinární lékaře – specialisty na choroby malých zvířat.

Mluvil jste o mezinárodním významu této akce. Účastní se VETfairu i zahraniční vystavovatelé?
Spolupráce se zahraničím je poměrně složitější. V dnešní době se dá těžko určit, jestli se jedná o čistě českou firmu nebo o firmu, která ve svém sortimentu zastupuje nějakého zahraničního partnera. Pokud bychom to pojali takto, že mezi vystavovateli jsou i firmy, které zastupují nějakou zahraniční firmu nebo jsou přímo partnerem pro naší republiku, tak se dá říci, že zhruba 70% vystavovatelů má co dočinění s nějakou zahraniční firmou a nebo jsou jejími přímými zástupci či dealery v našem státě.

Jak je na tom VETfair z hlediska návštěvnosti?
VETfair nemá žádné finanční bariéry pro návštěvníky, nemáme například vstupné. I katalog je pro každého návštěvníka výstavy zdarma. Nemůžu říci přesná čísla návštěvníků, ale naše odhady jsou kolem 1200 až 1500 návštěvníků z řad odborné veřejnosti.

Děkuji za rozhovor

Magdalena Hándlová, EURO P.R. s.r.o.

Hlavní organizátor výstavy VETfair Zdeněk Hanzálek při rozhovoru s redaktorkou Magdalenou Hándlovou.