Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Veterináři se baví

  SPOLEČENSKÁ RUBRIKA

72. Reprezentační veterinární ples v Brně

Když jsem poprvé uviděl pozvánku na 72. reprezentační veterinární ples v Brně v Semilase, trochu jsem zaváhal. Vzdálenost přes 200 km přece jen není úplně ideální pro jednorázovou večerní akci. Nakonec jsme však i s rodinou do Brna odjeli a musím říct, že jsme tohoto rozhodnutí opravdu nemuseli litovat.

Ples, podle pozvánky pořádaný Veterinární a farmaceutickou univerzitou, Komorou veterinárních lékařů, Státní veterinární správou a I.V.S.A. byl tentokrát již v plně obsazeném sále a ani na balkonech nebylo zrovna moc místa. První předtančení Moniky Bartošové a Jana Kohouta a druhé v provedení hostů večera Petry Kostovčíkové a Václava Vydry dodalo celému večeru nejen příslušný společenský ráz, ale hlavně nádherný umělecký zážitek. Organizátoři, kterým tradičně velí MVDr. Mirko Treu, se postarali o zábavu také zajištěním ukázek tance se psy a dvěma soutěžemi „dobrovolníků“ z řad účastníků plesu. To, že celý večer je prodchnut ve vyzdobeném sále excelentním výkonem Breeze Bandu Jiřího Suchého a v předsálí neméně profesionálním výkonem cimbálové muziky Slováckého krůžku, se zřejmě stává dobrým pravidlem. Nelze nedodat, že i tentokrát bylo připraveno, díky sponzorům v ceně vstupenky, bohaté občerstvení. Pokud k tomu přidáme i velký výběr kvalitních vín za příjemně rozumnou cenu, máme vykreslené prostředí. Stačilo jen přijít a dobře se bavit. Důkazem tohoto tvrzení byl i po půlnoci plný nejen sál, ale i parket. Ples se vydařil a myslím, že většina účastníků, bude-li mít možnost, přijde i příští rok.

 

 

MVDr. Petr Matušina