Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Cenzura v KVL?

  Z REDAKČNÍ POŠTY

Vážené kolegyně a kolegové, na začátku tohoto Zvěrokruhu jste si mohli přečíst pouze právní rozbor JUDr. Klimeše a reakci revizní komise KVL ČR na mou stížnost na neplatnost některých kandidátních návrhů pro volby do orgánů Komory, kterou jsem z titulu člena volební komise podal.

Bylo pro mne velkým zklamáním, když mi předseda redakční rady Dr. Rejnek sdělil, že představenstvo na svém výjezdním zasedání ve Vysokých Tatrách zakázalo zveřejnit mou reakci na rozhodnutí RK před sněmem, aby se zamezilo ovlivňování voličů. Považuji tuto skutečnost za hrubý zásah do své profesní svobody, jako názorný příklad postoje představenstva k nám řadovým členům KVL.

Vážení členové představenstva, kde je vaše hranice, kam až jste ochotni zajít při obhajobě svých pomyslných křesel? Jste opravdu ti praví, kteří vedou naši Komoru k hájení zájmů a práv svých členů nebo hájíte jen svůj užitek a ochranu? Jestliže nemohu psát do časopisu pokusím se o závažných skutečnostech při přípravě voleb 2009 informovat ostatní řadové členy KVL v rubrice diskuze na www.vetkom.cz.

S pozdravem

 
MVDr. Zdeněk Haas, člen volební komise