Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Tisková zpráva – 28. září, Světový den vztekliny

Tiskovou zprávu rozesílá: EURO P.R. s.r.o.
European Marketing & Media House, 533 53 Pardubice – Semtín
Tel./fax: 466 611 139, 777 100 388, e-mail: europr@europr.cz


Vážení kolegové, novináři,

dovolujeme si Vám poslat stručné tiskové sdělení, jehož prostřednictvím by Komora veterinárních lékařů ČR chtěla připomenout sdělovacím prostředkům blížící se SVĚTOVÝ DEN VZTEKLINY, který připadá na 28. září, což je výroční den úmrtí francouzského přírodovědce Louise Pasteura.

Přestože na vzteklinu stále umírá ve světě více než 60 000 lidí ročně a většina obětí jsou děti, zůstává tato prastará nemoc úplně mimo zájem médií.

Je to tím větší škoda, že díky úsilí tuzemských veterinárních lékařů nebyl v České republice v posledních letech zaznamenán jediný případ vztekliny zvířat.

Protože naprostá většina nákazy lidí pochází od pokousání zvířaty, je Česká republika jednou z nemnoha zemí, kde je možno tuto nemoc pokládat za vymýcenou.

Vaše případné dotazy rád zodpoví MVDr. Karel Daniel, dosavadní prezident KVL ČR, tel. 603 305 047, e-mail: daniel.karel@gmail.com.

Více odborných informací lze nalézt také na stránkách http://www.worldrabiesday.org/.

S přáním klidného prodlouženého víkendu

EURO P.R. s.r.o.