Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Náměstek ředitele Státní veterinární správy Bulharska čelí obvinění z vydírání

  INFORMACE, ZPRÁVY, VÝZVY

Dr. Leonid Lavčev je obviněn z vydírání a braní úplatků od výrobců a zpracovatelů mléka v Bulharsku. Čelí nepodmíněnému vězení v délce patnácti let.

Náměstek ředitele Státní veterinární služby Bulharska dr. Leonid Lavčev, který byl zatčen v pátek, byl obviněn z vydírání v rámci pokračující celostátní protikorupční akce.

Dr. Lavčev čelí vězení mezi pěti a 15 lety a pokutě až 0,5 mil. leva (6,5 mil Kč). Ministr vnitra Cvetan Cvetanov řekl, že Lavčev požadoval a přijal dva úplatky ve výši tisíc Leva (13 tis. Kč) ze soukromé mléčné farmy. Lavčev poslal zvláštního posla, který úplatky vybral.

Mluvčí ministerstva vnitra sdělil, že mají zprávy, že Lavčev opakovaně bral a vynucoval si úplatky od mléčných farem po celém bulharském venkově a zejména v regionu Haskovo. Farmářům vyhrožoval, že prostřednictvím stálých inspekcí a smyšlených obvinění znemožní farmám obchodní činnost.

Ministr zemědělství Miroslav Najdenov, který na vydírání upozornil, byl informován ředitelem Státní veterinární správy Jordánem Vojnovem. Mléčná farma „Tonus“ v obci Konuš, která vydírání oznámila, je největší v regionu Haskovo v jižním Bulharsku.

 
Podle zprávy Novinite.com, Sofia News Agency
přeložil a upravil MVDr. Jan Bernardy