Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

XI. středoevropský buiatrický kongres

  INFORMACE, ZPRÁVY, VÝZVY

Vážené kolegyně a kolegové,

Česká buiatrická společnost Vás zve na XI. středoevropský buiatrický kongres, který se bude konat ve dnech 17. až 19. června 2010 v Brně v hotelu Voroněž.

Kongres bude platformou pro setkání pedagogických a vědeckých pracovníků univerzit, výzkumných ústavů, praktických veterinárních lékařů a specialistů dalších organizací, které se zabývají problematikou chovu, výživy, managementu a zdraví v chovech skotu a malých přežvýkavců. Na kongres jsou zváni i studenti magisterského a doktorského studia veterinárních a zemědělských univerzit.

 

Přednášky a posterová sdělení budou orientovány na vědecké poznatky i praktické zkušenosti v oblasti bovinní medicíny a souvisejících oborů. Budou probíhat v jednotlivých na sebe navazujících sekcích. Jednacími jazyky bude angličtina, čeština a slovenština. Všechny přednášky budou simultánně do uvedených jazyků tlumočeny. Jako součást kongresu budou organizovány workshopy, odborné exkurse a dle zájmu i klinické demonstrace. Přednášky i posterová sdělení budou uveřejněny ve sborníku.

 

Bohatý a zajímavý bude i doprovodný program, který bude zahrnovat návštěvu Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, historické památky v Brně, Slavkově a blízkém okolí.

Prostor pro vědeckou i odbornou diskusi a vzájemné poznání bude nejen v průběhu jednání kongresu, ale i v příjemném prostředí historické vinárny při dobrém moravském víně.

Vážnost XI. středoevropskému buiatrickému kongresu dodají i spolupořadatelé – Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Státní veterinární správa ČR a Komora veterinárních lékařů ČR.

Záštitu nad kongresem převzal rektor VFU Brno, prof. MVDr. Vladimír Večerek, CSc., MBA.

Další informace jsou na
http://www.buiatrics2010.cz/

Jménem organizačního výboru si Vás dovoluji srdečně pozvat na XI. středoevropský buiatrický kongres.

 
Doc. MVDr. Josef Illek, DrSc., Dipl. ECBHM
prezident ČBS

Mediálním partnerem kongresu je vydavatelství Profi Press s. r. o.