Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

XIX. sněm KVL ČR se uskuteční dne 15. 5. 2010

  Z ČINNOSTI KOMORY

v Hotelu Resort Darovanský Dvůr ****

(www.darovanskydvur.cz)

Darovanský Dvůr

 

Letošní zasedání nejvyššího orgánu Komory se uskuteční atypicky již v květnu a po dvou letech se opět vyhne velké městské aglomeraci. Naši předkové by jistě nešetřili rozličnými pranostikami již teď, kdy nás obklopuje takřka ladovská zima a masírují masmédia verzemi tu o globálním oteplování, jindy ochlazování. Vzhledem k tomu, že povětšinou systematicky civilizující se člověk nevěnuje valnou pozornost přírodním posloupnostem, natož aby je uměl zpracovat, nezbývá ani nám více nežli doufat, že klimatické jevy v tento termín nám budou nakloněny. Místo konání je totiž situováno na samotě do malebného údolí řeky Berounky a skýtá tak spoustu možností, jak si nad rámec obligátních sněmovních povinností víkend užít.

Z důležitějších bodů sněmovního programu je žádoucí upozornit na projednání novely naší volební legislativy i rozhodnutí o výši členských poplatků pro veterinární seniory bez licence, které připravuje představenstvo. Rovněž neutuchající pokusy a tlaky na rozšiřování okruhu odborně způsobilých osob pro výkon některých druhů zákroků na zvířatech vybízejí k diskusi.

V sobotním dopoledni nabídneme možnost komerčních přednášek výrobců veterinárních léčiv a přístrojové techniky a paralelně se snad podaří i zorganizování „kulatého stolu“ na téma chystané novelizace občanského zákoníku ve vztahu k překvalifikování zvířete z věci na…? V rámci doprovodného programu připomínáme plně hrazenou golfovou akademii s profesionální instruktáží po dvou hodinách v sobotu dopoledne a odpoledne (vždy do 20 osob). Pro pohodlnější relax je připraveno jedinečné wellnes centrum hotelu, které bude pro účastníky sněmu i doprovodné osoby zajištěno za akční cenu. Na sobotní odpoledne je objednána i pendlující bryčka k výjezdům do blízkého okolí hotelového komplexu. Požitkářům pak nabídneme dva rauty – páteční zvěřinový s již tradiční degustací pivních speciálů malých pivovarů a druhý sobotní, slavnostní s nezbytnou živou hudební produkcí.

 

Nedaleko dálnice D5

Celou řadu dalších možností vyžití mimo pracovní jednání sněmu najdete na internetových stránkách hotelu.

Takže se zavčas zaregistrujte a objednejte si individuálně ubytování ať už přihláškou vloženou do čísla 3 Zvěrokruhu, nebo na internetových stránkách Komory. Za sněmovní výbor se na setkání těší

 
MVDr. Pavel Raška