Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Ještě, že už ten rok skončil.

  SPOLEČENSKÁ RUBRIKA

 

Když jsem nahlédl do monitoringu tisku, který kolegyně připravovaly pro mediální komisi a prezidenta Komory, nepřekvapil mě ani tak počet článků, které naše média vychrlí a které ve svém obsahu hovoří o veterinářích nebo veterinární službě, jako spíš přehled titulků, se kterými vás chci za několik okamžiků seznámit. Kromě těch normálních jsou mnohé komické, mnohé marginální a některé skrývají netušená tajemství. Protože v okamžiku, kdy tohle píšu, neznám obsah článku, ale pouze titulek, přiznám se, že v některých případech si, ani za použití veškeré fantazie, neumím představit, co by ty titulky mohly mít společného s povoláním zvěrolékaře.

Ostatně posuďte sami:

KOČKY SOBĚ – POMOHLI NUTRII – COSA NOSTRA PŘICHÁZÍ O KMOTRY – CHLUPATÝ PŘÍTEL – KŮŇ ZASTAVIL DOPRAVU NA ŽELEZNICI – HAD MÁLEM SEŽRAL SÁM SEBE. ZAKOUSL SE DO VLASTNÍHO OCASU – EMBÉČKEM KOLEM SVĚTA – PSI, DARUJTE KREV – ČIPOVÁNÍM PSŮ UŠETŘÍ MĚSTA NÁKLADY ZA ZVÍŘATA V ÚTULCÍCH – ALAN JE UŽ ŠŤASTNÝ U PANÍ GABRIELY – VIRÓZY TRÁPÍ TAKÉ ZVÍŘATA – SVĚT PNEUMATIK – CHLOE VAROVALA RODINU PŘED HURIKÁNEM – JAK JSOU NA TOM CELEBRITY – KONĚ ZE STUDNY VYTÁHLI HASIČI – JSME ČTYŘI A VYHODILI NÁS – NOSOROŽCI JEDOU DO AFRIKY – KOBYLKU ZRADIL DŘEVĚNÝ MOST – PÁD DO JÍMKY – DÁVIVÝ KAŠEL TRÁPÍ PSY Z KUTNOHORSKA – POŘIĎTE SI „OCICAT“ – VLÁDCI DŽUNGLE SE BOJÍ KUŘÁTEK – MEDVĚDI ZE ZÁMKU SE CHYSTAJÍ DO PELECHU – ČEŠTÍ NOSOROŽCI MAJÍ SPASIT SVĚT – BÝK OHROŽOVAL ŘIDIČE – KONÍK SE CHTĚL NAPÍT ZE ZAMRZLÉHO RYBNÍKA – SCHWARZENBERG ZAHAJUJE ÚTOK NA HLASY PRAVICOVÝCH VOLIČŮ – PRIVATIZACE HŘEBČÍNA NEBUDE – PROHLÍDKY ZDARMA DO KONCE PROSINCE – A JE TO – VIETNAMSKÁ BISTRA NEMAJÍ MASO Z ČERNÝCH JATEK – FENKA RETRÍVRA JE NA KAPAČKÁCH – NEKRMTE PSY ČOKOLÁDOU, MŮŽE JE ZABÍT – AMÁLIE SI VYKROUTILA KRK – PRASATA NA DÁLNICI – SOUDNÍ DIVADLO aneb LÉČBA VETERINÁŘEM – UNIKÁTNÍ PŘE O KONĚ – VE STÍNU PLASTICKÉ CHIRURGIE – VETERINÁŘ HODAČ DOSTAL DVA ROKY NA TVRDO – PŘEKVAPTE POD STROMKEM MAZLÍČKY – HŘEBČÍN NESMÍ PRODÁVAT HŘEBCE – SOUSEDÉ V ŠOKU, VETERINÁŘI JSOU V KLIDU – KOŠICE ČELÍ INVAZI POTKANŮ – BÍLÍ NOSOROŽCI ODLÉTAJÍ DO AFRIKY – V PARDUBICÍCH SI MŮŽETE KE ZVÍŘETI ZAVOLAT AMBULANCI – NOSOROŽEC V KENI ODMÍTL SENO – DO BETLÉMA LÁKÁ MAZLIVÁ OSLICE TEREZKA – LVICE ELZA DOSTALA KONTAKTNÍ ČOČKY – PSÍ HOTELY MAJÍ PLNO – VÁNOCE PŘINÁŠEJÍ MAZLÍČKŮM TRÁPENÍ – PES SEŽRAL PŮLMETROVÉ MÁVÁTKO – STRÁŽNÍCI POMOHLI ZRANĚNÉ LABUTI – NAŠI MILÁČCI – SILVESTR JE PRO ZVÍŘATA STRESUJÍCÍ – V AMERICE ZEMŘELA NEJSTARŠÍ ŽIRAFA SVĚTA – ZAMILOVANÍ ŠLI K ANTONÍČKOVI – VETERINÁŘ RADÍ: NA SILVESTRA NENECHÁVEJTE PSA SAMOTNÉHO – ET CETERA – A TAK DÁLE.

Nakonec mi to nedalo a do některých těch tajuplných zpráv jsem se podíval. Knížete Schwarzenberga do toho namočil kolega veterinář, který je největším sponzorem jeho strany a SVĚT PNEUMATIK je za všechno vděčný irskému veterináři Johnu Dunlopovi.

Ale co ta COSA NOSTRA ? Nejhledanější zločinec v Itálii, nájemný vrah mafi e Mimmo Battuglia má přezdívku „veterinář“, protože má rád zvířátka.

Jak prosté! A vlastně úplně nezajímavé. Tak snad příště.

   

Milan Seidl