Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Tisková zpráva – Světový den vakcinace proti vzteklině – World Rabies Day

Tiskovou zprávu rozesílá: EURO P.R. s.r.o.
European Marketing & Media House, 533 53 Pardubice – Semtín
Tel./fax: 466 611 139, 777 100 388, e-mail: europr@europr.cz



Světový den vakcinace proti vzteklině – World Rabies Day

 
Na výročí úmrtí světového vědce Luise Pasteura (28.9. 1895) se již několik let koná světový den vakcinace proti vzteklině. Poprvé v letošním roce se zúčastnili i čeští veterinární lékaři v Brně. Proběhla zde vakcinace psů osob bez domova, díky sponzorskému daru laboratoří Dyntec vakciny psů proti vzteklině a dalším chorobám Canvac DHPPiL+R. Vakcinaci provedli jako charitativní činnost veterinární lékaři ze společnosti Veterináři bez hranic prof. Modrý, dr. Albrechtová a dr. Juránková za součinnosti a přípravy ze strany dr. Hlaváče a dr. Bernardyho. Bylo očkováno cca deset psů patřících klientům Armády Spásy v Brně (AS), jak v rámci ubytovny v Mlýnské ulici, tak soustředěných v terénu na daném místě, kam byla skupina vakcinátorů dovedena klienty AS. Většina z vakcinovaných psů buď nebyla vakcinována vůbec, nebo se k pravidelné vakcinaci nedostavuje.

Akce se setkala s příznivou odezvou této jinak obtížně přizpůsobivé skupiny obyvatel. Vakcinace se těšila pozornosti médií, která na jedné straně odpuzovala cílové osoby, na druhé straně napomůže v příštích letech v popularizaci této kampaně.