Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Ozvěny ze Sněmu – Bitva o Pavlíčka

  Z činnosti komory

Jak lze humorem a s humorem pomoci potřebným

Všechny příspěvky odezněly, usnesení bylo schváleno a sněm skončil. Zbýval jen slavnostní večer s rautem a tancem. Ale chyba lávky, to největší drama vcelku poklidného sněmu mělo teprve začít. Někdo (MVDr. Karel Daniel) totiž dostal nápad vydražit některé z kreseb MVDr. Pavlíčka ve prospěch animoterapie Ústavu pro postižené děti Kociánka v Brně.

A začaly se dít věci nevídané. Moderátor sněmu Martin Kolovratník se proměnil ve skvělého licitátora a dražba nabírala na obrátkách. Již první dva obrázky byly po lítém boji vydraženy za velmi slušné sumy a jejich noví majitelé si vysloužili bouřlivý potlesk.

Byla to však jen předehra. O poslední obrázek se, za nadšení všech zúčastněných, strhla opravdová bitva. I studenti univerzity, kteří byli na sněmu jako skrutátoři, se složili na neuvěřitelnou částku. A když i robot ADVEE přivezl tisíc korun od anonymního dárce, začalo darů valem přibývat. Nakonec vzniklo i jakési sdružení dražitelů, až přestalo být všem jasné, komu bude vlastně vydražený obrázek patřit. Ale o to už zřejmě nikomu nešlo, rozhodující bylo, kolik peněz nadace získá. A protože licitátor stále vtipně ponoukat další přítomné, skončila dražba na celkové částce 20 333 Kč.

…pod vedením Martina Kolovratníka se dražilo všemi známými způsoby. Veřejně, tajně i anonymně s pomocí robota

Dar již byl slavnostně předán. Dík patří všem přítomným a především MVDr. Miroslavu Pavlíčkovi, který své kresby do dražby věnoval.

A perlička nakonec. Čtvrtý obrázek vydražilo na svém prvním zasedání představenstvo Komory ve prospěch speciální školy v Ibsenově ulici v Brně.

Ještě jednou díky všem.

 

…obrázek “JSEM U LÉKAŘE” vydražený představenstvem Komory ve prospěch speciální školy v Ibsenově ulici v Brně