Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Nový prezident zvolen

  Z činnosti komory

Euro PR

Prezidentem Komory veterinárních lékařů byl znovu zvolen MVDr. Ondřej Rychlík

Žádné revoluční změny nečekejte, prohlásil prezident po svém zvolení. Ondřeje Rychlíka do jeho role prezidenta Komory veterinárních lékařů ČR zvolili členové představenstva v úterý 24. května na jednání v Brně.

Pane prezidente, gratulujeme ke zvolení. S jakými plány vstupujete do nového období svého prezidentování?

Děkuji za gratulaci. Velké plány nemám, nechystám žádné zásadní změny. To se snad ode mě ani neočekává. Nečekejte, že bych se najednou změnil a dělal něco příliš jinak nebo realizoval nějaké revoluční změny. Přesto jsme už dnes začali s reorganizací sekretariátu, ale to byla věc již připravená. S odchodem paní Horákové do důchodu se přesunuly některé kompetence. Novou vedoucí sekretariátu byla jmenována paní Skálová a opět jsme trochu racionalizovali provoz kanceláře. Nadále se snažíme v rámci legislativy prosadit naše priority do veterinárního zákona – mimo jiné opravdu chceme, aby bylo někde defi nováno, jaké jsou kompetence veterinárního lékaře, co je veterinárnímu lékaři příslušno. V tomto jsem dostal podporu i od Asociace veterinárních lékařů, jejíhož sněmu jsem se zúčastnil.

Jaké akce Vás teď čekají?

V nejbližší době se zúčastním kongresu slovenské komory veterinárních lékařů. Je to tradiční akce, bohužel tradičně v termínu našeho tradičního volejbalového turnaje, který je velmi populární a kterého jsem se dříve pravidelně a aktivně účastnil. A pak trochu doufám, že ta hektická činnost, která je vždycky na jaře a na podzim, bude přes prázdniny trošku utlumena (úsměv).

Jak byste zhodnotil své uplynulé prezidentské období?

Nevím, jestli je tohle otázka pro mě… Nechci říct, že jsem se vším spokojen, to rozhodně ne. Nijak jsem ani to prezidentské období neuzavřel, možná je to chyba, že jsem měl. Je to taky důvod, proč jsem se rozhodl znovu kandidovat. Pokračuji dál bez nějakých velkých pomp, že by jedna kapitola byla uzavřena a jiná se otevírala. Ta práce probíhá kontinuálně. Je jí hodně. Něco se nám daří, něco už méně. Za nejdůležitější pokládám nedávný sněm v Přerově, ta prezidentská volba je pro mě až druhořadá, i když samozřejmě chápu, že z mediálního pohledu se jeví jako nejviditelnější.

Děkujeme za rozhovor.

 
Euro PR