Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Registrované partnerství veterinářů

  Informace – zprávy – výzvy

Josef Duben

Do roku 2012

Je za co děkovat a tento rok nebude jiný,
ano, bylo to loni trochu stejné, leč činy,
to je to, co je třeba, ne mluvit jen slova.
Nezbude než zase to zkusit stejně. Tak znova?

… týmová práce – základ úspěchu, foto: Martina Ryslerová

 

Jak vyplývá z veterinárního zákona i z logiky věci jsou veterinární lékaři působící ve státní správě a soukromí veterinární lékaři v úzkém kontaktu a mají spolu fungující vztahy.

Z veterinárního zákona například vyplývá, že se soukromí veterinární lékaři jistým způsobem podílejí i na fungování státního veterinárního dozoru. Zejména na odběrech vzorků, preventivních akcích (jde například o vakcinace), na vyšetřování zvířat, která poranila člověka, na zdolávání nákaz a mají také povinnosti informovat o svých zjištěních Státní veterinární správu.

Z posledních jednání mezi Státní veterinární správou a Komorou veterinárních lékařů vyplynulo, že bude pro obě strany velmi prospěšné uvést na webových stránkách SVS ty soukromé veterinární lékaře, kteří jsou schváleni k provádění úkonů potřebných pro úřední veterinární dozor. Těmi se rozumí vyšetřování, potvrzování atd. Pro KVL to může být dobré pro možnou kontrolu svých členů a pro krajské veterinární správy i pro SVS pak tento seznam bude vodítkem pro fakturaci za úkony provedené soukromým veterinárním lékařem.

Jen ti, kdo jsou schváleni a registrováni, mohou v rámci tzv. státní zakázky očekávat, že jim prostřednictvím SVS přijdou peníze za provedené úkony ze státního rozpočtu.

Od 1. 1. 2012 lze již takovýto seznam schválených veterinárních lékařů nalézt na webových stránkách Státní veterinární správy – www.svscr.cz. a praktičtí veterinární lékaři se mohou zaregistrovat pro činnosti, pro něž doposud nejsou schváleni, do konce června.

 
Josef Duben,
tisk. mluvčí SVS ČR


Další informace z oblasti Státní veterinární správy lze získat na internetových stránkách SVS ČR: www.svscr.cz