Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Posněmovní dojmy a fakta

  Z činnosti komory – Ozvěny ze sněmu

Radka Vaňousová

Naši zahraniční hosté se mimořádně bavili, někteří další pozvaní hosté (byli upozorněni, co se chystá), tak se pro jistotu raději ani nedostavili. Slovenské kolegy od sledování sněmu neodradil ani právě probíhající zápas v hokeji Česko-Slovensko. V přímém přenosu na webových stránkách sledovalo sněm dalších 370 kolegů, což je počet dosud nevídaný.

Ačkoliv jsme problematiku postgraduálních praxí probírali celé dva dny zepředu, zezadu, shora, zdola, zprava i zleva, v kontextu tuzemském i mezinárodním, někteří účastníci nebyli ochotni proniknout do celé široké problematiky. Jednání připomínalo místy divoký západ, vzduchem létaly emoce a ne věcné argumenty. Osobně mě velmi překvapilo, že je v dnešní době mezi veterinárními lékaři možné, že někdo požádá o přestávku, aby mohl instruovat kolegy, jak hlasovat…

Změny řádů, které měly Komoře ušetřit peníze, schváleny nebyly, účetní závěrka schválena daňovým auditorem také ne, naopak byly přijaty mimořádné volby. Jediné, co z tohoto sněmu vzešlo a je právně nenapadnutelné, je schválení rozpočtu na rok 2013.

Takže v konečném důsledku jsme si udělali pěkný výlet do Frymburku, který Komoru stál přes jeden milion korun, nic zásadního se neschválilo, v jednání zazněla spousta překroucených věcí a polopravd za účasti osobních invektiv a došlo k uvedení Komory do značného právního chaosu za mezinárodní ostudy.

 
Radka Vaňousová