Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Zeptali jsme se za vás – MVDr. Vladimír Rejnek

  Informace – zprávy – výzvy

ZEPTALI JSME SE ZA VÁS

MVDr. Vladimíra Rejnka,

předsedy mediální komise KVL

 

Pane doktore, při uzávěrce Zvěrokruhu číslo 7 se redakční rada časopisu jednomyslně rozhodla nevyhovět přání prezidenta KVL a nezveřejnit v tomto čísle otevřený dopis MVDr. Františka Špručka prezidentovi ani odpověď prezidenta MVDr. Ondřeje Rychlíka na tento dopis. Co vás vedlo k tomuto rozhodnutí?

Pro toto rozhodnutí jsme měli několik naprosto logických důvodů.

1. Oba tyto materiály byly již několik dní před naším rozhodnutím publikovány na webových stránkách KVL a již k nim probíhala diskuse.

2. Ve Zvěrokruhu číslo 6 byla zveřejněna informace o naší výzvě k možnosti vyjádřit se k přípravě, průběhu i výsledkům sněmu ve Frymburku v tomto posněmovním speciálu; toto téma nebude na stránkách dalších čísel Zvěrokruhu komunikováno. Veškeré další reakce a protireakce, názory a protinázory budou nadále v plném znění zveřejňovány na www. vetkom.cz.

3. Jsme přesvědčeni, že žádný časopis, a tím méně měsíčník, není tím správným formátem pro publikování nekonečných diskusí na jakékoliv téma, protože čtenář by si případnou odpověď mohl přečíst v nejlepším případě za měsíc nebo za dva. Taková diskuse nemá pochopitelně žádný smysl. Naopak internet umožňuje na jakýkoliv názor reagovat prakticky okamžitě a navíc se do diskuse ihned mohou zapojit další zájemci.

4. A v neposlední řadě (last but not least) Zvěrokruh není určen jen členům KVL, mnozí kolegové ho mají v čekárnách ordinací a dostávají ho i instituce, které naše současné debaty čtou s pobaveným úsměvem. Nedomníváme se, že je nutné a správné prát naše nepříliš výstavní prádlo na veřejnosti.

5. Redakční rada se chce vyvarovat situace po sněmu v Milovech, kdy na stránkách Zvěrokruhu probíhaly diskuse po celý rok.

Své rozhodnutí jsme obhájili před prezidentem a jsme si jisti, že ho snadno obhájíme před kýmkoliv.

Pane doktore, děkuji za odpověď.

   

Dáša Hykšová, EURO P.R.