Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Volby nových orgánů KVL ČR

  Z činnosti komory

Michal Vítek

Jak postupovat v nadcházejících volbách orgánů KVL

Byl jsem z titulu předsedy pověřen volební komisí, abych napsal návod k letošním volbám. Nebudu se tedy pouštět do žádné beletrie, či básnických obratů, pojmu to zcela suše.

Dne 28. 8. 2012 bude uzávěrka návrhů kandidátů. Do té doby mohou být návrhy posílány doporučeným dopisem na sekretariát KVL ČR, rozhodující bude datum poštovního razítka při podání, tedy max. 28. 8. 2012. Pokud návrh dojde faxem, nebo e-mailem, může tak být nejpozději do půlnoci 28. 8. 2012 a do tří dnů musí být dodán originál návrhu. Formální obsah návrhu kandidátů je ve volebním řádu a byl otištěn v zápise volební komise ze dne 30. 5. 2012 v minulém Zvěrokruhu. Doporučujeme, aby okresní sdružení pro výrazné zjednodušení a transparentnost celého navrhovacího procesu také využila systém návrhu kandidátů s podporou deseti podpisů svých členů. Kandidátní listiny s navrženými kandidáty do jednotlivých orgánů budou rozeslány všem členům Komory buďto prostřednictvím Zvěrokruhu, nebo poštou. Zásilka bude obsahovat malou obálku s razítkem KVL a podpisem předsedy volební komise – do ní se vloží lístky s návrhy kandidátů, a velkou odpovědní obálku se zpáteční adresou k odeslání zpět na sekretariát komory. Členové KVL budou moci z kandidátů navrhnout 16 členů představenstva, devět členů čestné rady a sedm členů revizní komise. Za zmínku na tomto místě stojí i dva nejvážnější důvody, pro které byly v minulosti došlé obálky vyřazovány ze sčítacího procesu – jednak nezalepené obálky a jednak obálky, obsahující více než jednu sadu kandidátních lístků. Členové KVL mohou využít i elektronický způsob navrhování kandidátů pro volby sněmem, při dodržení časového harmonogramu volebního procesu, jak jej stanovila volební komise. Kandidáti navrženi plénem projdou následnou volbou na nadcházejícím sněmu. Doporučuji všem předsedům a individuálním zájemcům o práci v orgánech KVL, aby při nejasnostech mě kontaktovali přímo na telefonním čísle: 602 790 107.

Volební komise má za to, že tímto bude dána možnost zúčastnit se voleb všem členům a zároveň dostát formální stránce věci.

Vyzývám ještě jednou případné kandidáty k zasílání svých vizitek mediální komisi, podle zápisu VoK v minulém Zvěrokruhu.

 
Michal Vítek