Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Letní plzeňské komorové setkání

  Informace – zprávy – výzvy

Veterinární Václav Matěj Kramerius

Příklady hodné následování

 

Tak jako každé čtvrtletí i letos se příslušníci a přátelé plzeňského sdružení sešli v prostorách třemošenské bowlingárny. Tentokrát jsme kuchařovi vyprázdnili zásoby steaků. Je zajímavé, že při posledním setkání slavily zasloužené gastronomické vítězství lívanečky se šlehačkou. Jako vchodový strážce jsem při pohledu na alegorický průvod objednaných steaků podlehl a objednal jsem si v úpravě medium. Byl naprosto excelentní, proto jsem zhřešil a porušil jedno ze svých stravovacíh přikázání: „Nežer po deváté večer“. Tento hřích jsem zkompenzoval ale druhý den tím, že jsem neposnídal tři rohlíky, ale pro jistotu čtyři, abych na tento hřích nezapomněl.

Naše setkání se na rozdíl od komorového sněmu neslo v rodinné atmosféře.

Malá Rozárka Šnepová nám roste před očima a tentokrát se rozhodla, že naše jednání neprospí, ale věnovala se aktivní miminkovské činnosti – vískání rodičům ve vlasech, poskakování po stehnech rodičů a přátel, veselému žblebtání a imaginárnímu vaření v otcově půllitru a kávové skleničce drahé máti.

Po stručném úvodu nás product manager kolega Richard Macek seznámil s aktuální nabídkou produktů firmy Vetoquinol. O aktuálním dění na posledním komorovém sněmu nás informovali naši vážení hosté, kolegyně a členky orgánů KVL ČR Radka Vaňousová a Marie Vranková. Potěšující zprávou pro nás chlapy je posílení našich chlapáckých řad o synka Mirky Uzlové, který ohromil svět dne 24. 5. 2012 svojí hmotností 4,19 kg a dosaženou délkou 52 cm.

 

Ve zbývajícím čase jsme se rozprchli v útulných prostorech restaurace a vychutnávali osvěžující chuť teplých i studených nápojů, řešíc své profesní i osobní problémy.

 

Večer jsem usínal s příjemným pocitem zadostiučinění, neboť 22% účast v našem sdružení je znamení toho, že jsme ochotni a schopní se scházet a mezi sebou komunikovat a to je v současné době věc k nezaplacení. Další veterinární besídka je pro nás určitě výzvou, neboť se blíží náš první mimořádný volební sněm, který s sebou přinese jistě mnoho otazníků a je jenom na nás, jak se s těmito otázkami vypořádáme.

….Rozárka tentokrát na hlavní roli nedosáhla. Přesto letní setkání splnilo svůj účel – dobré vztahy mezi kolegy

 

   

Váš veterinární Václav Matěj Kramerius