Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

… letem veterinárním světem

Informace – zprávy – výzvy

 

25. shromáždění EAEVE (Evropská asociace veterinárních vzdělávacích zařízení)

Rektor Univerzity Svatého Štěpána v Budapešti uvítal 15. května děkany a učitele veterinárních škol a fakult na 25. shromáždění EAEVE. Její předseda a děkan budapešťské veterinární fakulty, profesor L. Fodor, vyzval k projevu prezidenta FVE C. Buhota. Ten ve svém projevu poděkoval za úspěšnou spolupráci obou organizací v minulých letech.

Rovněž zdůraznil přání FVE v této spolupráci pokračovat. C. Buhot také objasnil současnou situaci týkající se novelizace EU směrnice o uznávání odborných kvalifi kací. Zmíněna byla rovněž důležitost prosazování principů „jednoho zdraví“. Prevence zoonóz a bezpečnost potravin patří k největším výzvám veterinární profese.

Ztráty včelstev

Evropská komise vyčlenila skoro 3,3 milionu eur pro 17 členských států za účelem zkoumání příčin ztrát včelstev včely medonosné.

Účelem je doplnění znalostí o příčinách i rozsahu tohoto problému.

Schváleno bylo 17 projektů navržených členskými státy.

 

Výzva ESCO

Evropská komise zavádí evropskou klasifi kaci povolání, dovedností a kompetencí (ESCO). ESCO má prohloubit a sjednotit komunikaci na trhu práce i v sektoru vzdělávání napříč Evropou. FVE byla vyzvána k nominaci odborníků pro oblast veterinárních aktivit, a to pro aktivní spolupráci s referenční skupinou ESCO. Informace jsou k dispozici u: francesco@fve.org.

FVE • Rue Defacqz 1 • 1000 Brussels • info@fve.org