Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Úvodník – MVDr. Lukáš Pánek

  Úvodník

Vážené kolegyně,
vážení kolegové,

pouze silná a jednotná Komora dokáže sjednotit cíle a hájit zájmy veterinářů. Po svém působení v Komoře mohu říci, že představenstvo pracuje velmi tvrdě, revizní komise jistě také.

Pokud bychom to měli převést do fotbalové hantýrky, tak máme dobrou kondičku, dobré kopačky, dresy také nejsou k zahození, kouč nás skvěle řídí. Problém je v tom, že nejsme schopni kopnout gól.

KVL čítá asi 4 500 členů, což je v porovnání s jinými komorami (advokátní, lékařskou, agrární…) velmi malý počet.

Místo abychom se semkli, umí to tak dobře zubaři, a dohodli se na ceníkových a jiných principech, kterých vlastně ani není mnoho, vymýšlíme si pravidla, jak to udělat, aby k nám nikdo nemohl, jak ten spolek uzamknout, což povede k nerovné hře a nespokojenosti našich budoucích členů, i jak je vidět už na začátku, i vlastně nás.

Myslím, že by to chtělo, abychom všichni začali kopat na jednu branku a nehráli jsme v rámci jednoho mančaft u proti sobě, protože protihráčů, kteří kopou proti nám, je už, tak myslím, víc než dost.

 
Pěkný den Všem
Lukáš Pánek