Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Putovní seminář KVL ČR 2018

Poslední lednový a první únorový týden měli veterinární lékaři možnost zúčastnit se putovních seminářů Komory veterinárních lékařů. Proč putovních ? Semináře proběhly v šesti krajských městech – Ostravě, Brně, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Praze a Plzni.

Vzhledem k dalším zatížením, které čekají veterinární lékaře letos v rámci jejich profese byla účast více než hojná. Celkem se zúčastnilo kolem 500 veterinárních lékařů.

Téma EET byla zvoleno jako vysoce aktuální. Díky  nálezu ústavnímu soudu jsme tuto část probrali jen okrajově. MVDr. Vodička shrnul dosud získané zkušenosti s provozem a jeho úskalí. Předpokládaný start 3. a 4. vlny v červnu 2018 považuje za nereální, spíše jej očekává na přelomu nového roku.

Směrnice Evropské Komise  GDPR v oblasti ochrany osobních údajů vejde v platnost 25.5.2018. Veterinární lékaři už jsou přes půl roku atakováni nabídkami různých firem, které nejprve své klienty vystraší, a pak je za nemalý finanční obnos zbaví problémů s ochranou osobních údajů.  Základní úskalí  vysvětlil Mgr. Zbyněk Láník. S ním ve spolupráci připraví KVL ČR pro své členy vnitřní předpis pro pracoviště, jak nakládat s osobními údaji a dále nezbytné informační oznámení pro naše klienty. Tyto podklady budou k dispozici od 1.4.2018 na webu KVL ČR www.vetkom.cz.

Finanční gramotnost pro veterinární lékaře byla již takovým oddechovým tématem oproti předchozím a určena především k zamyšlení. Přednášku z komunikace na téma vedení obtížné rozhovoru, nebojím  se říci, MVDr. Radek Kašpar přímo odhrál a poslední téma  euthanázie na ni plynule navázalo.

Prezentace z jednotlivých přednášek najdete na stránkách KVL ČR.