Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

VETfair 2013

  Z činnosti komory

Euro PR

Veterináři se do Hradce Králové sjeli už po jedenácté

 

Královéhradecký ALDIS hostil třídenní mezinárodní veterinární výstavu VETfair 2013. V pořadí již 11. ročníku se zúčastnilo na sto vystavovatelů. Ve dnech 12.–14. dubna 2013 se tu prezentovaly pomůcky pro veterinární lékaře, farmaceutické výrobky, ale i krmiva a další produkty ze světa veterinární péče a medicíny.

Součástí výstavy byl také odborný doprovodný program. Se svými příspěvky vystoupili nejen tuzemští řečníci, ale také odborníci z Německa, Rakouska, Irska, Itálie i Velké Británie.

Své příspěvky o legislativě ve vazbě na postgraduální vzdělávání přednesla i Komora veterinárních lékařů ČR. Její prezident Jan Bernardy společně s primátorem Hradce Králové Zdeňkem Finkem mezinárodní výstavu otevřel.

… křest knihy Veterinární medicína po kapkách

 

… pohled mezi výstavní stánky

… Dr. Karel Daniel a Stephen Ware

 

… trocha elegance nikdy neškodí

… Stephen Ware – bývalý prezident britské RCVS, děkan postgraduálních praxí

 

Prezident Komory veterinárních lékařů se také stal kmotrem. Jan Bernardy poktřtil knihu svého kolegy veterináře Miroslava Svobody. Ten po sedmi odborných publikacích vydal beletrii o zážitcích veterinárního lékaře nazvanou Veterinární medicína po kapkách. Ilustracemi ji doplnil další veterinář – Miroslav Pavlíček.

Euro PR