Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Jak jsme loni sněmovali

  Časopis Zvěrokruh 1/2014
     Z činnosti komory

Leoš Grejcar

Pohodový sněm, žádný víkend dlouhých nožů

… moderátor Ing. Kolovratník a prezident KVL Dr. Bernardy na ukončení jednání

 

Loňský poklidný sněm ve znamení dvou dvojek proběhl v poklidné atmosféře. Pro loňský rok zvolil organizační tým již ověřený Kongres hotel Jezerka na břehu malebné sečské nádrže, bývalém terenním působišti našeho současného prezidenta Jana Bernardyho. Kongresový hotel prodělal před několika lety rekonstrukci kongresových a welness prostorů, které nám byly plně k dispozici. Snaživý personál se o nás staral od brzkých ranních až do pozdních hodin. Není totiž nic příjemnějšího, nežli protáhnout své unavené tělo v bazénu, ohřát se v sauně a zregenerovat ve welness centru. Pro doprovod účastníků byly k dispozici bowling, posilovna a squashové hřiště. Mrazivé počasí odradilo tenisty a plavce užívat si přilehlé tenisové kurty a venkovní bazén.

Je již příjemnou tradicí zahájit jednání sněmu odborným programem řešícím aktuální problematiku našeho oboru. Bohužel se neuskutečnila Informace k pojištění v souvislosti s novým občanským zákoníkem. Řešila se situace post Rosbach, postgraduální vzdělávání, koordinace lobování na úrovni EU a národních států za účasti vážených hostů z Polska, Německa, Slovenska, kteří obětavě odpovídali na naše dotazy.

jednání jsem opouštěl následující den s příjemným pocitem, že jsme schopni se domluvit

Úderem jedné hodiny odpolední zahájil samotné jednání léty a zkušenostmi ověřený moderátor Martin Kolovratník. lídr politické strany ANO do Poslanecké sněmovny. Jeho kultivovaný moderátorský přednes udával našemu jednání svižné tempo. Jeho příjemné vystupování otupilo hroty nevraživosti znepřátelených kolegů, proto jsme letos byli ušetřeni osobních injektiv, výpadů, výhrůžek soudních pří a trestních oznámení.

Na zřetelně omlazeném představenstvu byl patrný posun k lepšímu, slovy mých dospívajících dcer byl patrný „vyšší level představenstva“. Působivý a exaktní byl Dr. Karel Daniel, předseda zahraniční komise, který ve své prezentaci před auditoriem obhájil dobré jméno Světového kongresu WVA – WVC 2013 v Praze. Jako účastník- vystavovatel mám pohled na tuto světovou akci diametrálně odlišnou. Z mého pohledu organizátoři KVL ČR odvedli dobrou práci. Podařilo se jim pozvat uznávané kapacity veterinární medicíny, renomované přednášející.

 

… Dr. Novozámská, Rejnek a Vaňousová

… MVDr. Karel Daniel

 

Ovšem úroveň poskytovaných služeb pro vystavující v kongresovém centru nebyla z mého pohledu na světové úrovni.

Z přednesených zpráv jednotlivých komisí bylo patrné, že se předsedové na toto jednání pečlivě připravili. Jejich zprávy byly srozumitelné a jasné. V diskusích dokázali obhájit svá stanoviska a názory. Důkladné diskusi byly podrobeny návrhy změn a doplnění řádů a vnitřních předpisů KVL ČR. Tým legislativní komise v čele s Dr. Martinem Grymem odvedl řádný kus práce a exaktně objasnil danou problematiku navrhovaných změn.

Předpokládaný závěr sněmu se opět tradičně posunul z 18. hodiny na pozdní noční hodiny. Afterparty po skončení sněmu byla ve znamení pohody, dobrého jídla a živé hudby.

… čas sněmu lze trávit různě

 

Sněmovní jednání jsem opouštěl následující den s příjemným pocitem, že jsme schopni se domluvit jako vysokoškolsky vzdělaní odborníci, kteří mají chuť a cíl změnit své povolání k lepším zítřkům.

… prezident a předseda ČR

 

… diskuse nad řády, Dr. Raška a Dr. Hošek

… diskuse, Dr. Vítek

 

… ekonomka Ing. Jelínková na schůzi předsedů OS

 
Leoš Grejcar
– veterinární Václav Matěj Kramerius