Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Veterinární univerzita má studovnu pro mladé i starší

Veterinární univerzita má studovnu pro mladé i starší

Brno * V nové víceúčelové studovně se budou potkávat junioři i senioři. Ústřední knihovna Veterinární a farmaceutické univerzity se od včerejška rozrostla o další prostor. Studenti tam najdou dvacet nových počítačů a stejný počet míst, kde mohou pročítat publikace z volného knižního výběru. “Dnes si už vysokoškolské studium nelze představit bez propojení knih a moderních technologií,” uvedl otevření studovny prorektor univerzity pro védu a výzkum Jaroslav Hanák.

Po necelém roce práce mají do studovny přístup nejen mladí badatelé, ale i necelé dvě stovky studentů Univerzity třetího věku. “Jsme rádi, že studovna, bývalý knižní sklad, umožňuje pracovat mladým i starším společně, a to s nejmodernějšími pomůckami,” popsala svou radost z dokončené práce vedoucí Studijního a informačního střediska univerzity Nataša Jursová. Brněnská Veterinární a farmaceutická univerzita je jedinou akademickou institucí tohoto typu v České republice. (mal)