Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Zasedání okresního sdružení KVL Frýdek–Místek a Karviná

  Časopis Zvěrokruh 6/2014
     Z činnosti komory

Diana Frenclová

aneb Jak probíhalo zasedání se stomatologickou tematikou…

 

Zasedání KVL Frýdek-Místek a Karviná probíhalo tentokrát v příjemném prostředí restaurace Na Záguří v Bludovicích, kde jsme se měli možnost setkat a strávit pár milých chvil s kolegy. Po prezenci všech kolegů bylo zahájeno ofi ciální přivítání všech zúčastněných MVDr. Stanislavem Ciencialou, který celé zasedání řídil ve spolupráci s MVDr. Janou Kouřilovou.

Úvodní řeči se zhostil MVDr. Jan Nytra, který nás zasvětil do problematiky probírané v průběhu sněmu KVL ČR a hlavně zdůrazňoval fakt novelizace komorového zákona, kontroverzní tematiku způsobu voleb, zpřísnění problematiky PET pasů od 1. 1. 2015, osvědčení veterinárních lékařů ze zemí třetího světa. Na konci svého proslovu se MVDr. Jan Nytra pozastavil u problematiky postgraduální praxe.

naše pozvání přijal guru veterinární stomatologie v České republice – MVDr. Tomáš Fichtel

Následovně měl možnost vystoupit za SVS ČR MVDr. Marián Gál, který informoval přítomné o nových metodických pokynech včetně postupu při kontrole veterinárních lékařů, o změnách při předepisování, podávání a schvalování veterinárních léčiv.

V tomto roce přijal naše pozvání guru veterinární stomatologie v České republice MVDr. Tomáš Fichtel, Ph.D., který zaujal všechny shromážděné nejenom tematikou bazálního ošetření parodontu, ale hlavně na konci své přednášky vyvolal bouřlivou diskusi.

V krátké přestávce se nám věnovala MVDr. Monika Talafous Zemanová, Ph.D. (obchodní zástupkyně fi rmy Bayer), která nám představila novinky indikace přípravku Advocate.

Po přestávce jsme se vrátili k přednášce MVDr. Tomáše Fichtela, který poukazoval na základní ošetření parodontu, problematiku zánětlivých onemocnění v dutině ústní, poukazoval na důležitost správné komunikace s klienty a v neposlední řadě zdůrazňoval ochranné pomůcky,

 

… Diskuse Dr. Stanislava Ciencialy, Dr. Tomáše Fichtela, Dr. Jana Nytry …Tomáš Fichtel … v bludovické restauraci Na Záguří

 

se kterými bychom měli pracovat při ošetření stomatologického pacienta.

Dovolte mi, abych jménem všech zúčastněných poděkovala nejenom za milé odpoledne strávené v bludovické restauraci Na Záguří, ale i za organizaci celého setkání členů OS KVL Frýdek-Místek a Karviné MVDr. Janě Kouřilové a MVDr. Stanislavovi Ciencialovi.

Diana Fenclová