Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

MOTOVET 2014

  Časopis Zvěrokruh 7/2014
     Společenská rubrika

 

Když jsme poprvé se synem vznesli téma první veterinární motosraz, rozhodně jsme nemysleli žádnou gigaakci. Žádné rockové skupiny, ohňostroje, žádná soutěž o Miss mokré tričko či jiné soutěže, ale ač jsme si to neřekli, oba jsme citili, že by to mělo být setkání lidí, život a profese přivedla ke zvířatům, ale kteří i část svého srdce vyčlenili lásce ke strojům. A musím říct, že všech sedmdesát účastníků (každý zúčastněný totiž vydal za deset) mělo o tomto setkání stejné představy jako my.

Chtěli jsme jenom pozvat a setkat se s kolegy, motorkářskými pacienty, popovídat si o životě veterináře-motorkáře, ale hlavně se seznámit a společně si projet krásné cesty Jeseníků!

Předpovědi na víkend 30. 5.-1. 6. nebyly nijak příznivé, ale nakonec nevyšly a od pátku odpoledne deště ustaly a byl to víkend jako dělaný… pro motorkáře! Okluzní fronta na průměrné hodnotě, jenom mírně vyšší rosný bod, ale až večer ani horko, ani zima, suché cesty a minimální provoz na nich!

Sjelo se nás pár, ale srdcaři. Tedy až na jednoho! Kolega si na sraz zapůjčil motocykl, oblečení a první kilometry na Hondě přijel ze svého domova do Nových Losin! Neuvěřitelné! Nedbal rad ani výstrah, ba ani lomení manželčiných rukou ho neodradilo! Přijel a musím říct, že se nás na vyjížďkách statečně držel a byl pro nás velkým překvapením. A večer, to plnil funkci skvělého baviče! Prostě Tomáš je fajn chlap a dnes už i motorkář, který se při odjezdu za svou chotí ihned přihlásil na Motovet 2015! Ovšem ne všechny manželky před svými polovičkami lomily rukama. Byly i takové, které se společně s manželem zúčastnily srazu a podle povídání s ním na jeho biku většinou jezdí a společně brázdí cesty jak tuzemské, tak i zahraniční.

Program srazu byl prostý. V pátek nájezd, v sobotu průjezd a v neděli rozjezd. Ovšem, kolik se za touto holou větou skrývá mudrování o strojích, cestách, které byly jak kochačkami, tak i tu a tam adrenalinovými situacemi, to si totiž ani všechno nepamatuju, jisté však je, že jsme společně strávili krásné chvíle na svých strojích, v krásném prostředí Jeseníků. Dva večery pak v penzionu Trojkámen, při konzumaci různých dobrot, vínečku, pivečku a i slivovičce došlo i na věci odborné, ale jenom ty veselé! Rozjížděli jsme se v neděli do svých domovů spokojeni a vzájemně jsme si přislíbili i účast na dalších ročnících. Ti, které z účasti na srazu něco odradilo nebo jim ho znemožnilo, tímto zveme se synem na další ročníky!

   

MVDr. Dušan a Vít Hrachovcovi