Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

HOMECOMING 2014

  Časopis Zvěrokruh 8/2014
     Informace – zprávy – výzvy

Honza Vobr

Desátý ročník turnaje přátel a fotbalových nadšenců

Jaro se rozvíjí v plné síle a je tu opět čas pro již tradiční, sportovněspolečenské setkání fotbalových nadšenců. Letošní Homecoming 2014 proběhl v pátek 2. května na Kaunicových kolejích již po desáté. Mnoho z účastníků dorazilo už den před plánovanou akcí, aby nasáli brněnskou atmosféru a pomalu se aklimatizovali. Celkem se zúčastnilo deset týmů složených ze studentů, absolventů a přátel VFU Brno. Na jednom hřišti volejbalových rozměrů se odehrály zápasy obou základních skupin A a B.

Trofeje, o které se sváděly tuhé boje

 

Do dalších bojů postupovaly vždy čtyři týmy ze skupiny. Z těchto osmi týmů se ti nejlepší probojovali do semifi nále, kde proti sobě změřili síly o stupně vítězů.

O třetí místo se utkal jeden ze zakládajících týmů, dnes již doktorů „Pesaři”, proti kterým se na druhé straně postavili nováčci, Erasmus studenti ze Španělska, tým „Book readers“. Trofej o třetí místo nakonec vybojovali zkušenější „Pesaři“ v poměru 3 : 1.

Ve fi nále se utkal tým „Shooters“, ve kterém se mísí absolventi ze všech fakult naší Alma Mater, proti týmu „Black People“. Hrál se divácky atraktivní futsal a o góly nebyla nouze. Nakonec více ze hry měli hráči z „Black People“, kteří kombinačně přehráli tým „Shooters“ v poměru 4 : 1.

Příjemné slunečné počasí dokreslovalo všudepřítomnou přátelskou atmosféru, o kterou se postaralo přibližně šedesát hráčů a mnoho věrných fanoušků.

Po skončení turnaje pokračování zábavy převzala kapela „Postupné uvolňování“, která nás roztančila při známých melodiích a nakonec nás dorazil DJ Mike při aft er party v Topas Clubu.

V rámci desátého výročí jsme vybírali příspěvek na Městský útulek psů v Kolíně, kde se zapojili do čipování nalezených psů. Díky vám jsme vybrali 3500 Kč, které budou stačit na 35 čipů. Děkujeme.

1. tým “Black People”

 

2. místo “ Shooters”

3. místo “Pesaři”

 

4. místo “ Book readers”

Za celý organizační tým bych chtěl všem velice poděkovat, že si v této hektické době udělali čas a přijeli si zasportovat, za vzpomínat a prostě si užít tento náš společný den.

Poděkování dále patří rektorovi prof. MVDr. Ing. Pavlu Suchému, CSc., MBA, a Komoře veterinárních lékařů za sponzorské dary a zaštítění celé akce.

Věřím, že se všichni brzy shledáme na dalším zimním ročníku Mikulášského turnaje 2014.

 
Honza Vobr.