Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Informace SVS – Odpověď – hlášení počtu zvířat vyšetřených na vzteklinu

ÚSTŘEDNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVA
STÁTNÍ VETERINÁRNÍ SPRÁVY
Slezská 7/100, 120 56 Praha 2 Tel.: +420 227 010 142 Fax.: +420 227 010 191
elektronická podatelna: e.podatelna@svscr.cz ID datové schránky: d2vairv

Váš dopis č. j.:   786/2014  
Komora veterinárních lékařů ČR
Palackého 1-3
612 42 Brno
ČR
ze dne:   13. 8. 2014  
Naše č. j.: SVS/2014/076609-G
Vyřizuje: MVDr. Pavel Texl
Telefon: +420 227 010 200
V Praze dne: 10.10.2014

odpověď – hlášení počtu zvířat vyšetřených na vzteklinu

Vážený pane prezidente,

ve věci podávání hlášení schválenými veterinárními lékaři o počtu zvířat vyšetřených na vzteklinu jsme se zabývali Vašimi připomínkami k vlastnímu formuláři hlášení, způsobu podávání hlášení i dal-šími návrhy na zlepšení situace, které jste uvedli ve Vašem dopise č.j.: 786/2014 ze dne 13. 8. 2014. Po vzájemných telefonických a e-mailových konzultacích s MVDr. Martinem Grymem jsme upravili jak vlastní formulář, tak také přihlašovací údaje, kterými se bude každý schválený soukromý veterinární lékař (dále jen „SVL“) jednoznačně identifikovat. Zde je souhrn nejdůležitějších změn:

  • Při prvním přihlášení systém vyzve SVL k zadání komorového čísla a ověřovacího kódu, který je na dokladu o schválení a registraci. Při tomto prvním přihlášení je nezbytné tyto údaje za-dat, aby došlo k identifikaci SVL, který hlášení podává. Po zadání těchto údajů Vás systém vyzve ke změně hesla. V tomto okamžiku si mohou SVL zvolit jakékoliv heslo a toto bude po-té požadováno při všech dalších přihlášeních. V horní části obrazovky se na liště zobrazí od-kaz „hlášení vztekliny“. Po otevření tohoto odkazu se otevře předvyplněný formulář, kam stačí pouze doplnit počet zvířat, v daném období vyšetřený. Podotýkám, že je nezbytné vyplnit i nu-lu v případě, že SVL v daném období žádné zvíře nevyšetřil. Kliknutím na „odeslat“ se hlášení odešle do systému. Sledované období je vyplněno automaticky, není tedy potřeba jej zadávat. Pokud by chtěl SVL v průběhu 6 měsíců hlášení opravit, stačí tento formulář otevřít kdykoliv znovu, vyplnit odpovídající počet zvířat a opět odeslat. Toto nové hlášení automaticky opraví údaj z předchozího hlášení, podaného za stejné období.

  • Státní veterinární správa souhlasí s umístěním adresy na tento formulář přímo na webové stránky Komory veterinárních lékařů ČR.

  • Formulář naleznete pod tímto odkazem: http://eagri.cz/public/app/svs_pub/formulare/

  • Stávající systém hlášení přes formulář pdf bude nahrazen tímto systémem novým. Současně bude po určitou zachován systém stávající, který ale nebude údaje duplikovat. SVL tedy vypl-ní vždy jen jedno hlášení, pokud by vyplnil oba formuláře, novější hlášení v systému přepíše dříve podaný záznam.

O tomto novém postupu souběžně s tímto dopisem informujeme všechny SVL prostřednictvím hromadné zprávy elektronickou komunikací.

K novému formuláři se lze dostat také odkazem, uvedeným na webu Státní veterinární správy (http://www.svscr.cz/) v levé liště pod odkazem „on line formuláře“.

Pevně věříme, že se po provedených úpravách počet SVL, kteří podávají pravidelně hlášení, významně zvýší.

S pozdravem

Doc. MVDr. Milan Malena, Ph.D.
ústřední ředitel Státní veterinární správy
podepsáno elektronicky
v zastoupení

Na vědomí:

všem schváleným soukromým veterinárním lékařům
Všem KVS SVS a MěVS SVS

230291093_0_Odpoved.pdf