Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Vyjádření prezidentky k ochranným pomůckám

Vážení kolegové,

krizi v oblasti ochranných prostředků jsme již překonali. Minulý týden se nám mezi vás díky distributorům podařilo dostat 100 000 roušek a 15 000 respirátorů. Pokud se vám jich stále nedostává, může si stále objednat na stránkách vetkom.cz. Nově jsou v nabídce i ochranné štíty. Schválení veterinární lékaři provádějící metodiku kontroly zdraví obdrží respirátory i od SVS.

Ministerstva si naše žádosti přehazovaly jako horký brambor místo jasného vyjádření, že nám nic nedají. Mohu tedy jen s potěšením konstatovat, že jak se zásobování ochrannými prostředky rozbíhá, přehodnotily některé kraje svůj počáteční přístup. Chtěla bych tedy poděkovat Olomouckému kraji, který veterinářům daroval respirátory a jednorázové ústenky a zaslal nám kontakty na dodavatele desinfekce. Tyto kontakty najdete na vetkomu v sekci distribuce léků a materiálu. Ochranné prostředky putovaly k předsedům jednotlivých OS, které je již mezi kolegy rozdělí. V pátek jsme obdrželi informaci z Pardubického kraje o zřízení portálu, na kterém si veterinární lékaři mohou o ochranné prostředky zažádat, tuto informaci obdrželi veterinární lékaři emailem a veterinární lékaři ze Středočeského kraje byli osloveni přímo krajem.

Na závěr mi dovolte poděkovat firmě MSD, která veterinárním lékařům darovala 1000 balení jednorázových rukavic. Tyto rukavice si můžete objednávat stejně jako ochranné pomůcky na www.vetkom.cz.

Společně to zvládneme