Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

… letem veterinárním světem

  Časopis Zvěrokruh 12/2014
     Informace – zprávy – výzvy

15% pokles v prodejích veterinárních antibiotik

European Medicines Agency (EMA) ohlásila 15. října 15% pokles v prodejích veterinárních antibiotik mezi lety 2010 a 2012. Tyto údaje jsou každoročně shromažďovány v rámci projektu European Surveillance of Veterinary Antimicrobial Consumption (ESVAC) od národních kompetentních autorit v EU.

K poklesu přispěly různé faktory včetně restrikcí použití některých antimikrobiálních látek i zvýšené, povědomí o nebezpečí AMR.

European Horse Network

Nancy De Briyneová (secretariat FVE) se zúčastnila jednání European Horse Network (EHN), které se zabývalo klíčovými otázkami použití veterinárních léčebných prostředků u koní, jejich identifikací a pravidly pro transport koní. EHN je nezisková organizace vlastníků, chovatelů I veterinárních lékařů v chovech koní, která řeší otázky z pohledu regionálních, národních i evropských předpisů a chovatelských principů. Jednání se rovněž zúčastnili europoslanci Julie Girlingová a Philippe De Backer spolu s úředníky DG Sanco.

Evropské veterinární kontinuální vzdělávání (VETCEE)

VETCEE přijímá žádosti o evaluaci a schválení vzdělávacích programů pro praktické veterinární lékaře „střední třetiny” (profesního života či odbornosti). V současnosti VETCEE evaluuje vzdělávací programy v oblasti společenských zvířat a prasat. VETCEE je společnou iniciativou EAEVE, EBVS, FVE a UEVP.

FVE • Av. Tervueren 12 • 1040 Brussels • info@fve.org