Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

… letem veterinárním světem

  Časopis Zvěrokruh 1/2015
     Informace – zprávy – výzvy

Sympózium k Animal Welfare s Dr. Temple Grandinovou

29. října se WVA Veterinary Policy Offi cers, Dr. Zeev Noga a Dr. Nancy De Briyne zúčastnili v Bruselu sympózia k Animal Welfare, provázeném Dr. Temple Grandinovou.

Titul její prezentace byl Animal Welfare na jatkách v USA a globální situace, zkušenosti a doporučení

Dr. Grandinová také prezentovala svoji poslední publikaci Animal Welfare a společenská odpovědnost: hledání chybějícího vztahu.

Temple Grandinnová je světově známou na poli ochrany zvířat a je řazena ke 100 světově nejvlivnějších lidí, podle časopisu Time.

British Veterinary Association připomíná ministerstvu (Defra): „Neznehodnoťte přínos veterinářů pro bezpečnost potravin, zdraví zvířat a jejich welfare”

British Veterinary Association (BVA) připomněla britskému Ministerstvu životního prostředí, potravin a venkova (Defra),

 

Dr. Temple Grandinová a Dr. Zeev Noga

aby znovu plně uvážilo roli veterinářů v ochraně zvířat, lidského zdraví a bezpečných potravin. Výzva BVA následuje zprávu v časopise Guardian today, který v článku komentuje vládní návrhy zahrnující škrty v kontrolách zaměřených na zdraví zvířat a kontraktace „neveterinářů“ k tuberkulinaci skotu. Prezident BVA John Blackwell v této souvislosti řekl:

„BVA rozumí tlakům na škrty ve veřejných rozpočtech i potřebě snížení regulatorní byrokratické zátěže v agrárním sektoru. Nemůžeme ovšem dostatečně zdůraznit, že podobné změny musí mít na zřeteli i dlouhodobé následky, nikoliv pouhý krátkodobý účel. Změny nemohou být formulovány na úkor zdraví a welfare zvířat či mít potenciální dopady na lidské zdraví a bezpečnost potravin.“

32. World Veterinary Congress 13.–17. září 2015 – Istanbul, Turecko

Istanbul je unikátním spojením Evropy a Asie, mostem mezi západní a východní civilizací a kombinací tradice s modernou. Istanbul je jedno z nejvýznamnějších světových měst, historií zasahující 2500 let nazpět a překrásnou scenérií. Hotely i veškeré služby v pěší dostupnosti od Kongresového centra v srdci města slibují spirituální i moderní atmosféru a splnění veškerých očekávání účastníků kongresu. Těšíme se, že oceníte vynikající odbornou i společenskou událost, stejně jako tureckou kulturu, kuchyni i pohostinnost Dr. Irfan EROL, DVM, Prof. Congress Chairman

Online registrace je nyní k dispozici na:
http://www.wvcistanbul2015.com/?page=registration
Facebook: https://www.facebook.com/wvcistanbul2015