Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Informace pro veterinární lékaře

  Časopis Zvěrokruh 6/2016
     Společenská rubrika

Byla publikována nová mobilní databáze pro veterinární léčivé přípravky pro zařízení pracující s operačním systémem Android, která je k dispozici ke stažení na Google Play.

Aplikace má název „Veterinární léčivé přípravky” a obsahuje seznam veterinárních léčivých přípravků registrovaných vnitrostátním postupem, postupem vzájemného uznávání (MRP) nebo decentralizovaným postupem (DCP) – rozhodnutí o registraci pro tyto přípravky vydal Ústav pro státní kontrolu biopreparátů a léčiv a toto rozhodnutí platí na území České republiky. Seznam dále obsahuje i veterinární léčivé přípravky registrované centralizovaným postupem Společenství, pro které vydala rozhodnutí o registraci Evropská komise – toto rozhodnutí platí na území všech členských států ES.

Aplikace veterinárních léčivých přípravků uvádí seznam přípravků, které měly před datem aktualizace seznamu rozhodnutí o registraci. Seznam veterinárních léčivých přípravků je průběžně aktualizován, mění se však téměř denně.