Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Návrh na změnu v navrhovaném Disciplinárním řádu v § 50 a v § 4 Směrnice pro vedení rejstříku disciplinárních opatření z 19. 12. 2021

Návrh na změnu v navrhovaném Disciplinárním řádu v § 50 a v § 4 Směrnice pro vedení rejstříku disciplinárních opatření z 19. 12. 2021

Navrhovatel: MVDr. Lubomír Borkovec

Aby nebylo opomenuto, že v navrhovaném Disciplinárním řádu v § 50 a v § 4 Směrnice pro vedení rejstříku disciplinárních opatření z 19. 12. 2021 jsou uvedena chybná slova: „až po posouzení žádosti prezidentem Komory“, tak tímto navrhuji tuto chybnou pasáž nahradit slovy: „<< vždy až po rozhodnutí představenstva dle platných předpisů KVL ČR >>“.

Odůvodnění:

Chybná pasáž nerespektuje kardinální princip, že to je představenstvo, kdo řeší všechny záležitosti Komory, jejichž řešení není vyhrazeno sněmu. I při odstranění chybného textu: << vždy až po posouzení žádosti prezidentem Komory >> zůstává prezidentovi vždy k dispozici možnost pružného rozhodování podle § 8 OJŘ. Prezident představenstva KVL ČR tímto zůstává dostatečně operativní a pružný aniž by ohrožoval Komoru tím, že nejde řádně a včas splnit zákonnou výzvu k poskytnutí informací.

Už přes 30 roků je tento institut využíván všemi dosavadními prezidentkami a prezidenty bez problémů.