Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Kongres Slovenské komory v Jasné

Kongres Slovenské komory v Jasné

Ve dnech 31. května a 1. června pořádala Komora veterinárních lékařů Slovenské republiky svůj každoroční kongres. V prostorách hotelu Grand v krásném prostředí Demänovské doliny v Nízkých Tatrách se této významné vzdělávací a společenské akce zúčastnilo přes 300 kolegů – členů slovenské Komory. Přítomnost více než 30 vystavovatelů stejně jako úroveň paralelně probíhajících seminářů v sekcích malých zvířat, hospodářských zvířat, koní a drůbeže svědčí o tom, že pravidelně se opakující akce nabyla vynikajícího renomé. Zdá se, že na Slovensku – ostatně stejně jako v Čechách – dávají kolegové přednost investicím do vlastního vzdělání více než osobní participaci na formování profesní politiky; tedy účasti na sněmu komory. Pro porovnání, počet účastníků posledního slovenského komorového sněmu byl o něco více než 100 kolegů. Kongresu v Jasné se kromě dalších zahraničních hostů zúčastnilo také několik veterinárních lékařů a lektorů z České republiky.

Společenská část kongresu přivítala rovněž vedení slovenské Státní veterinární správy, košické Vysoké školy veterinární a v sobotu kolem poledne zavítala pozdravit účastníky kongresu rovněž slovenská ministryně zemědělství.

V blízkosti hotelu Grand začíná množství turistických tras na blízké vrcholy Nízkých Tater. Na sněhovém poli pod Polanou bylo však ještě v sobotu po poledni jen pár stop.

Při krásném počasí to svědčilo buď o obrovské disciplinovanosti slovenských kolegů, nebo o excelentním výběru témat a lektorů pro série vzdělávacích seminářů.

MVDr. Karel Daniel