Komora veterinárních lékařů České republiky

KVL ČR byla založena zákonem 381 České národní rady ze dne 11. září 1991 o Komoře veterinárních lékařů ČR, ve znění pozdějších předpisů.

Výstava psů ČMKU

Výstava psů ČMKU

První mezinárodní výstava psů ČMKU se zadáváním titulu CACIB se konala ve dnech 9. 2. až 10. 2. 2008 na Brněnském výstavišti. Výstava se po letech vrátila do kdysi tradičního pavilonu Z a diváci a vystavovatelé mohli pod jednou střechou zhlédnout v sobotu 2340 psů plemen loveckých, pracovních a chrtů, v neděli pak 2259 zástupců plemen společenských. Tituly se zadávaly nejen mladým a dospělým jedincům, ale i ve třídě veteránů, která je přístupná psům a fenám od stáří osmi let a umožňuje vítězi získat titul BOB, tj. nejlepší představitel plemene v konkurenci dospělých a mladých psů a fen. Letos bylo přihlášeno do této třídy v sobotu 35 a v neděli dokonce 40 psů a fen. V závěrečných soutěžích o Nejhezčího veterána měli rozhodčí nelehký úkol vybrat a postavit na stupně vítězů ty „nejhezčí“ a předat jim poháry, na které přispěla KVL ČR.

V sobotu to byl elegantní devítiletý afgánský chrt Fibi Gandamak a v neděli jedenáctiletá fena pekingského psíka Cornelie Opa- -Gato. Věřme, že na skvělé kondici předvedených veteránů má vliv nejen geneticky dané zdraví a výživa, ale i příkladná veterinární péče poskytovaná námi, veterinárními lékaři.

MVDr. Katka Novozámská